Beste lezers

Graag wil ik mij als dirigent van het Nunspeets Mannenkoor aan u voorstellen.

Mijn naam is Henk van de Wetering, ik ben 56 jaar en woon in Wilsum, een klein dorpje aan de IJssel tussen Zwolle en Kampen.

Ik ben ruim 35 jaar geleden getrouwd met Ria en we kregen samen vijf zonen. De oudste is 32 en de jongste 19. Ria en ik zijn oma en opa van acht kleinkinderen. Na de middelbare school ben ik gaan studeren aan het Conservatorium in Zwolle.

Al in m´n studietijd ben ik begonnen met lesgeven en dirigeren.school ben ik gaan studeren aan het Conservatorium in Zwolle. De hoofdvakken waren Trombone en Solo/zang. Als bijvakken deed ik piano, koordirectie en directie Hafa orkest.

Aan de muziekscholen in Kampen en Harderwijk heb ik 15 jaar gewerkt als docent koperen blaasinstrumenten. Daarnaast was ik in die periode dirigent van een flink aantal koren.

Al op m´n 17de werd ik benoemd tot dirigent van een koor.

Na 15 jaar docentschap werd ik in 1992 benoemd tot directeur van de Muziekschool Noordwest Veluwe, hetgeen ik de afgelopen 20 jaar met heel veel plezier heb gedaan !

Gedurende die 20 jaar bleef er slechts incidenteel tijd over voor muziek maken, maar na 20 jaar begon dat wel een beetje te knagen......

Ik besloot daarom mijn directeursbaan eind dit jaar op te gaan zeggen en hoop de komende jaren weer nadrukkelijk met muziek bezig te kunnen zijn.

Graag wil ik weer gaan lesgeven en dirigeren.

Het dirigentschap bij het Nunspeets Mannenkoor sluit daarbij natuurlijk naadloos aan.

Ik heb gemerkt dat dit koor bestaat uit heel gedreven en enthousiaste zangers. Kortom, een heerlijke groep om mee te werken !

Ik spreek de wens uit dat we samen een fijne tijd tegemoet gaan !

Henk van de Wetering

Voormalige dirigenten