Fred de Vries, een bevlogen dirigent, op de bok bij het Nunspeets Mannenkoor

NUNSPEET - Na enkele proefrepetities heeft het Nunspeets Mannenkoor de samenwerking met de nieuwe dirigent Fred de Vries bekrachtigd. Na twaalf jaar met veel enthousiasme het koor geleid te hebben, heeft dirigent Henk van de Wetering al eerder besloten het stokje over te dragen.

De contacten met zijn opvolger dateren al van begin 2021 maar door de coronapandemie is het niet eerder tot uitvoering kunnen komen. Inmiddels zijn de repetities hervat en zijn dirigent en koor weer met nieuw elan gestart. Met Fred de Vries, muzikaal leider Nunspeet MannenkoorFred de Vries heeft het mannenkoor een zeer ervaren dirigent in huis gehaald.

De Vries heeft in zijn loopbaan tal van koren gedirigeerd, waaronder het Flevo Mannenkoor, gemengde koren en andere ensembles. Daarnaast arrangeert hij veel muziekwerken. Hij is afgestudeerd als organist aan het Utrechts Conservatorium. De eerste repetities maken duidelijk dat het Nunspeets Mannenkoor een bevlogen dirigent heeft gecontracteerd, die graag de puntjes op de i zet.

Voor mannen die wel zouden willen zingen, maar de stap nog niet hebben gezet is dit een goed moment om in te stromen. Het Nunspeets Mannenkoor is een algemeen koor met een breed repertoire van populaire muziek, folksongs, gospel en geestelijk klassiek. Er wordt naast bestaande muziekstukken gewerkt aan nieuw repertoire, waardoor nieuwe leden direct kunnen aansluiten. De repetities vinden plaats in de zaal van de Driestwegkerk in Nunspeet op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Eerst een keertje komen luisteren? Genieten van koormuziek van allerlei slag en snit, gezelligheid en vriendschap. Enn weet u, kiedereen kan zingen. Ervaring is niet vereist. We leren samen.
       © 2010-2015 Nunspeets Mannenkoor