Zangscholing

06-jan-2020

 

 

 

NUNSPEET – Zingen ontspant. Dat ervaren wekelijks heel veel zangers bij de diverse koren in Nunspeet. Voor velen is het daarnaast ook een sociaal gebeuren, je ontmoet elkaar en probeert samen iets moois neer te zetten als koor. Dat doen ook de leden van het Nunspeets Mannenkoor, een koor dat in Nunspeet alom bekend is en inmiddels 75 jaar bestaat. Om het plezier in zingen te promoten organiseert het mannenkoor vanaf januari 2020 een vijftal  sessies zangscholing, zowel voor koorleden als voor mannen die mogelijk belangstelling hebben om zich bij een koor aan te sluiten. Deze zangscholing is geheel gratis en wordt gegeven door de dirigent van het Nunspeets Mannenkoor Henk van de Wetering. Hoe de inhoud van deze ,lessen’ er uit zal zien wordt al doende samen bepaald. Het is de bedoeling om aspirant zangers door deze ,lessen’ op een gemakkelijke manier in aanraking te brengen met het fenomeen zingen. Voor die mannen die nog aarzelen om te gaan zingen bij één van de Nunspeetse koren is dit een mooie gelegenheid om een eerste stap te zetten. En voor mannen die reeds koorlid zijn is het een mooie gelegenheid om hun kennis van het zingen uit te breiden en te verdiepen. 

Meer kennis maakt zingen leuker

Dirigent Henk van de Wetering:,,Deze zangscholing zal in elk geval een laagdrempelig gebeuren worden. Het gaat ondermeer om het hoe en het wat van het zingen. Aspecten die aan de orde komen zijn: hoe gebruik je je stem, je ademhaling, de articulatie, hoe zing je en hoe kun je dat mooier maken en wat zingen we dan. Hoe lees je de partituur en hoe kunnen we wat meer notenkennis krijgen. De ,lessen’ zijn duidelijk niet bedoeld als zangles, maar om door meer kennis het zingen nog leuker te maken of om aspirant zangers enthousiast te maken te gaan zingen bij een koor”. 

De zangscholing omvat (voorlopig)vijf ,lessen’ en start op maandag 20 januari 2020 en wordt wekelijks gehouden van 19.00 -19.45 uur in één van de zalen van de Driestwegkerk. De inhoud zal zowel praktische als theoretische aspecten bevatten. Er zal gewerkt worden met een samengesteld boekje ,Ontdek je stem’ met bijbehorend een CD, zodat deelnemers ook thuis kunnen oefenen. Deelname is geheel gratis en vrijblijvend, men kan zelf bepalen zich wel of toch niet aan te sluiten bij een koor. Elk koor, dus ook het Nunspeets mannenkoor, ontvangt uiteraard graag nieuwe enthousiaste zangers. Mogelijk kan deze zangscholing daaraan bijdragen.

Belangstelling? Laat het weten middels een telefoontje naar de secretaris van het Nunspeets Mannenkoor  06-51637843 of email naar aadpasschier@gmail.com

 

 vorige

       © 2010-2015 Nunspeets Mannenkoor