profiel

Jos LussenburgHet NMK werd in 1946 opgericht door Jos Lussenburg, een in deze streken bekende schilder/kunstenaar. Het koor bestaat uit ongeveer 50 leden en wordt geleid door Henk van de Wetering uit Wilsum. De begeleiding op de piano is in handen van dorpsgenoot Gert Hofman.

Het NMK is een algemeen koor, dat beoogt een kwaliteitskoor te zijn. Alle soorten liederen zoals opera, operette, musical en geestelijk lied hebben een plaats in ons repertoire. Het NMK is aangesloten bij het KNZV, het Koninklijk Nederlands Zangersverbond.

Jos Lussenburg

Leden van ons koor zijn voor het merendeel inwoners van Nunspeet of omliggende gemeenten en van allerhande signatuur, een mengelmoes van gelovig en niet-gelovig. Iedereen wordt gewaardeerd.

Zingen is goed tegen de stress van dit jachtige bestaan, goed voor de ademhaling. Bovendien biedt het de nodige ontspanning. Bijna iedereen kan zingen. Zingt u in bad of onder de douche? Dan zal zingen u zeker nog beter afgaan in een koor.

Onze Doelstelling

Het beoefenen en bevorderen van de koorzang door mannen. We proberen dit te bereiken door:

• het houden van repetities
  • het geven van concerten
  • optredens voor instellingen en verenigingen e.d.
  • alle andere wettige middelen die de ontwikkeling en instandhouding van het koor bevorderen.